Blog

Impulsartikelen horeca en supermarkt inzetten

De beste impulsartikelen voor horeca en supermarkten spelen in op alledaagse behoeften. Denk aan serveerplanken, vliegenmeppers of ambachtscrème. Deze producten kunnen bij een goede positionering extra omzet genereren en bijdragen aan een positieve klantbeleving. In dit blog ontdek je de tips voor het rendabel inzetten van impulsartikelen.

 

Tip 1. Lay-out en klantenstroom

De plaats van het display in uw horecazaak of supermarkt kan de impact van impulsartikelen aanzienlijk vergroten. Omdat elke locatie uniek is, is het essentieel dat de plaatsing aangepast wordt aan de specifieke layout en klantenstroom. Onze vertegenwoordigers hebben uitgebreide ervaring en kunnen u voorzien van persoonlijk advies dat aansluit bij uw situatie.

 

Tip 2. Time de plaatsing goed

Timing speelt een cruciale rol in het succes van impulsartikelen. Zorg ervoor dat u producten zoals serveerplanken of seizoensartikelen zoals sjaals ruim op tijd in uw zaak plaatst. Dit zorgt ervoor dat klanten de producten zien op het moment dat ze deze nodig hebben, wat de kans op spontane aankopen vergroot.

Impressie van de borrel afdeling van een supermarkt, met een display gevuld met serveerplanken in diverse afmetingen.


Tip 3. Wees subtiel én effectief

Een goed impulsartikel moet opvallen zonder opdringerig te zijn. Dit bereikt u door het product zo te presenteren dat het uitblinkt ten opzichte van het standaard assortiment. Een display met ambachtscrème kan klanten subtiel herinneren aan hun behoefte voor handverzorging na het bereiden van voedsel, zonder dat het voelt als een verkooppraatje.

 

Tip 4. Slimme presentatie van informatie

Presenteer uw impulsartikelen in een display met precies genoeg informatie. Gebruik een pakkende zin of quote die de behoefte van de klant beschrijft. Of pas een opsommingslijst toe, of toon afbeeldingen van het product in actie. Dit helpt klanten om in een oogopslag te begrijpen wat het product is en waarom ze het nodig hebben. Dit vergroot de kans op een aankoop.

Impressie van een horeca groothandel. Op de kop van een rij producten staat een display met Super Ninja fruitvliegvangers.


Presentatie mogelijkheden

Vlot B.V. biedt verschillende presentaties voor impulsartikelen in horeca en supermarkten. Vrijwel alle producten kunnen worden geleverd in een passend display, waardoor ze optimaal tot hun recht komen. Een goede presentatie maakt het voor klanten aantrekkelijk om tot aankoop over te gaan. Onze vertegenwoordigers kunnen u adviseren over de beste opstelling in uw zaak.

 

Impulsartikelen voor horeca en supermarkten

  • Snelpleisters
  • Serveerplanken
  • Ambachtscrème
  • Fruitvliegvangers
  • Aanstekers
  • Cadeaus, zoals zaadbommetjes
  • Seizoenskleding, zoals sjaals

 

Displays voor horeca en supermarkten

  • Display voor serveerplanken
  • Display voor ambachtscrème
  • Display voor fruitvliegvangers
  • Display met seizoenskleding

 

Tafel aangekleed met diverse lokale dranken en etenswaren. Op de tafel ligt een serveerplank.


Advies en ondersteuning van Vlot B.V

Bij Vlot B.V. begrijpen we exact welke van onze 800+ artikelen het beste verkopen in de horeca en supermarkten, en hoe belangrijk een goede productpresentatie is. Onze vertegenwoordigers bezoeken dagelijks winkels om producten te plaatsen en adviseren over display-concepten voor meer omzet. Wij nemen de zorg voor uw displays uit handen, inclusief plaatsing en bijvulling, zodat u zich kunt richten op uw bedrijfsvoering.

 

Veelgestelde vragen over impulsartikelen voor horeca en supermarkten

 

Waarom zijn impulsartikelen belangrijk voor mijn zaak?
Impulsartikelen kunnen uw omzet verhogen zonder dat u extra promotie hoeft te voeren. Ze zijn een eenvoudige manier om klanten te verleiden tot spontane aankopen.

Hoe kies ik de juiste impulsartikelen?
Kies producten die passen bij de behoeften van uw klanten. Voor de horeca kunnen dit serveerplanken of ambachtscrème zijn, terwijl in supermarkten snelpleisters of fruitvliegvangers goed kunnen werken.

Hoe vaak moeten displays worden bijgevuld?
Dit hangt af van de verkoopfrequentie, maar onze vertegenwoordigers controleren regelmatig uw displays en vullen ze indien nodig bij.

Kan ik zelf producten kiezen voor de displays?
Ja, u kunt samen met onze vertegenwoordigers bepalen welke producten het beste passen bij uw klantengroep en bedrijfsdoelen.

Impressie van een vitrine met kazen in een supermarkt. Op de kop staat een display met houten serveerplanken in verschillende groottes.


Vraag een offerte aan

Bent u klaar om impulsartikelen effectief in te zetten in uw horecaonderneming of supermarkt? Neem vandaag nog contact op met Vlot B.V. voor een persoonlijk advies en offerte. Wij helpen u graag om uw verkoopstrategie te optimaliseren en extra winstmarges te realiseren.

Impulsartikelen horeca en supermarkt inzetten
Lees meer
Best practices voor impulsartikelen
Lees meer
Display presentatie tips voor tuincentra
Lees meer