Blog

Impulsartikelen bouwmarkt rendabel inzetten

Impulsartikelen kunnen lonend zijn voor uw bouwmarkt. Deze producten zijn vaak compact van formaat en aantrekkelijk geprijsd; ideaal voor spontane aankopen.

In deze blog vertellen we hoe u deze artikelen effectief kunt inzetten, met als doel om de omzet van uw bouwmarkt te verhogen.

 

Tips voor succesvolle impulsartikelen

Een strategisch geplaatst display met impulsartikelen kan het verschil maken tussen een product dat gekocht wordt en een product dat geen verkoop laat zien. De strategische plaatsing van impulsartikelen hangt af van verschillende factoren:

 

Tip 1. Positionering

Plaats displays op logische plekken binnen uw winkel. Een display met sneldrogende bamboe sokken past goed bij de outdoor sectie, waar ook jassen en tuinartikelen te vinden zijn. Zo worden klanten verleidt en overtuigd tot een extra aankoop die logisch aanvoelt.

 

Tip 2. Benut koppelverkoop

Een opstelling met milieuvriendelijke ontvetters op de kop van de verfafdeling kan de verkoop stimuleren, omdat het product goed zichtbaar is voor de klant die op zoek is naar verf.

 

Tip 3. Plaats een display op tijd

Door presentatie displays te plaatsen voordat het seizoen begint, zorgt u dat klanten uw winkel associëren met bepaalde seizoensartikelen. Dit stimuleert om klanten op herhaalbezoek te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan de plotselinge aanwezigheid van fruitvliegjes bij de eerste hete zomerdag. Door een display met fruitvlieg vallen te plaatsen weten bezoekers waar ze moeten zijn om deze ongewenste gasten te bestrijden.

 

Tip 4. Maak gebruik van expertise

Elke winkel is uniek in oppervlakte en indeling. Onze vertegenwoordigers, experts op het gebied van impulsaankopen, kunnen u adviseren over de optimale plaatsing van displays in uw bouwmarkt. Afgestemd op de unieke lay-out en klantstromen van uw winkel. Ook denken ze graag mee over de juiste aantallen op een display, welke impulsartikelen er passen bij de bouwmarkt. Zo zijn spanbandjes, werksokken en aanstekers goede producten voor de bouwmarkt, omdat men deze eenvoudig mee kan nemen of direct kan gaan gebruiken.

 

Impulsartikelen

 

Een succesvol praktijkvoorbeeld

Met het impulsproduct serveerplanken hebben we een effectieve strategie in verschillende bouwmarkten toegepast. We plaatsten de planken als decoratief element naast gerelateerde producten, zoals barbecues en als aankleding bij tentoongestelde tuinsets. Dit visuele gebruik van de serveerplanken inspireert klanten hoe zij het product in hun eigen setting kunnen gebruiken, wat de verkoop van dit impulsartikel aanzienlijk bevordert.

 

Impulse artikelen

 

Deskundig advies van Vlot B.V.

Bij Vlot B.V. kijken we verder dan alleen de verkoop van producten. We evalueren de ruimte en mogelijkheden van uw winkel om samen de beste strategie voor plaatsing van impulsartikelen te bepalen. Ons team verzamelt dagelijks ervaringen bij verschillende bouwmarkten, wat ons in staat stelt om u van actueel en gepersonaliseerd advies te voorzien.

 

Veelgestelde vragen over presentatie van impulsartikelen

 

Welk effect heeft de inrichting van mijn bouwmarkt op impulsproducten?

De juiste indeling en uitstraling kunnen bepalend zijn voor welke impulsproducten het best verkopen in de unieke omgeving van uw bouwmarkt.

 

Wat is het belang van een goede display?

Displays functioneren als marketingmiddel op de vloer van de bouwmarkt, die de aandacht trekken en de verkoop van specifieke artikelen kunnen stimuleren.

 

Hoeveel procent van de omzet komt typisch van impulsartikelen?

Onderzoeken tonen aan dat impulsartikelen, mits strategisch geplaatst, voor 15-20% van de winkelomzet kunnen zorgen. Een aantrekkelijke optie om uw bouwmarkt van meer omzet te voorzien.

 

Welke impulsartikelen zijn geschikt voor de bouwmarkt?

  • Ambachtscrème
  • Spanbanden
  • BBQ-aanstekers
  • Deur- en raamstoppers
  • IJskrabber en raamwisser in 1
  • Paraplu’s
  • Ongediertebestrijdingsmiddelen
  • Milieuvriendelijke allesreinigers

 

Impuls artikelen

 

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw verkoopstrategie met impulsartikelen? Neem vandaag nog contact op met Vlot B.V. voor een persoonlijk advies en offerte. Wij helpen u graag met het optimaliseren van de verkoopvloer van uw bouwmarkt.

Display presentatie tips voor tuincentra
Lees meer
Display presentatie tips voor bouwmarkten
Lees meer
5 display tips voor horeca en supermarkten - Vlot BV
Lees meer