Blog

Best practices voor impulsartikelen

Impulsartikelen zijn een krachtig middel om de omzet te verhogen. Deze strategisch geplaatste producten kunnen klanten triggeren om een spontane aankoop te doen. In deze blog delen we best practices voor het effectief inzetten van impulsartikelen in bouwmarkten, supermarkten, horecazaken, tuincentra, en dierenspeciaalzaken.

 

Strategische plaatsing van displays

Impulsartikelen zijn een krachtig middel om de verkoop onopvallend te stimuleren. Een strategische plaatsing van uw displays kan hierbij een doorslaggevende rol spelen. Ontdek hoe u de juiste locatie en timing inzet om uw omzet te maximaliseren.

 

De juiste locatie

De plaats van het display in uw winkel kan de impact van uw impulsartikelen aanzienlijk vergroten. Omdat elke winkel uniek is, is het essentieel dat de plaatsing aangepast wordt aan de specifieke layout en klantenstroom. Onze vertegenwoordigers hebben uitgebreide ervaring op de winkelvloer en kunnen u voorzien van persoonlijk advies dat aansluit bij uw situatie.

 

De juiste timing 

Timing speelt een cruciale rol in het succes van impulsartikelen. Het is belangrijk om in te spelen op actuele trends en seizoenen. Zorg ervoor dat u seizoensgebonden artikelen, zoals zonnebrandcrèmes of ijskrabbers, ruim voor het begin van het seizoen beschikbaar heeft. Zo kunt u de maximale zichtbaarheid en verkoop genereren.

 

 

Presentatie van het product

De manier waarop u impulsartikelen toont kan een groot verschil maken in de verkoop. Een goede presentatie moet de aandacht trekken, zonder opdringerig te zijn. Hier leest u hoe u producten subtiel en effectief onder de aandacht brengt en waarom een informatieve display essentieel is voor succes.

 

Subtiel effectief

Een goed impulsproduct wordt niet gezien als een last-minute upsell, maar als een handig artikel dat de klant juist nodig had. Het is de kunst om het product op te laten vallen zonder opdringerig te zijn. Dit bereikt u door het product zo te presenteren dat het uitblinkt ten opzichte van het standaard assortiment.

 

Informatievoorziening

Presenteer uw impulsartikelen in een display met net genoeg informatie. Gebruik bondige opsommings lijstjes of afbeeldingen die het product in actie tonen. De informatie moet beknopt zijn om de aandacht van de klant snel te trekken en vast te houden.

 

 

Dubbele verkoop

Zelfs als een artikel al deel uitmaakt van uw standaard assortiment, kan het effectief zijn om een soortgelijk artikel als impulsproduct ernaast te plaatsen. Dit komt omdat impulsartikelen een andere doelgroep aanspreken. Bijvoorbeeld, een klant die specifiek naar uw winkel komt voor een fruitvliegval uit uw reguliere assortiment, kan toch verleid worden door een aantrekkelijk geplaatst impulsartikel van hetzelfde type in een opvallend display.

 

 

Best practices in de praktijk

In een tuincentrum werd een opvallend oranje display geplaatst met fruitvliegvallen van Super Ninja. Klanten die oorspronkelijk voor planten kwamen, werden aangetrokken door het display. Dit herinnerde hen aan het fruitvlieg probleem thuis, wat resulteerde in spontane aankopen van de fruitvliegvallen.

Het strategisch inzetten van impulsartikelen vereist een goed begrip van uw klanten en hun koopgedrag. Door bovenstaande best practices toe te passen, kunt u de verkoop verhogen en een betere winkelervaring bieden. Bent u klaar om uw verkoopstrategie te verbeteren met effectief geplaatste impulsartikelen? Neem contact op met ons voor een persoonlijk advies en begin vandaag nog met het optimaliseren van uw winkelvloer.

Impulsartikelen horeca en supermarkt inzetten
Lees meer
Best practices voor impulsartikelen
Lees meer
Display presentatie tips voor tuincentra
Lees meer