Blog

5 display tips voor horeca en supermarkten - Vlot BV

Een effectieve productpresentatie kan uw verkoop significant verhogen. Door aantrekkelijke displays, praktijkvoorbeelden, POS-materiaal en koppelverkoop strategieën te benutten, kunt u klanten inspireren en impulsaankopen stimuleren. Ontdek hoe deze tips uw winkelervaring kunnen verrijken.

Presentatie tip 1. Aantrekkelijke displays  

Een aantrekkelijk display verhoogt de verkoop van impulsartikelen door direct de aandacht van klanten te trekken. Bijvoorbeeld, een houten display kan de natuurlijke schoonheid en kwaliteit van serveerplanken benadrukken, wat de koopbeslissing positief beïnvloedt en de algemene winkelervaring verrijkt.

 

 

Presentatie tip 2. Zet praktijkvoorbeelden in

Serveerplanken passen perfect bij voedselproducten en vormen zo een ideaal impulsartikel. Door aangeklede serveerplanken decoratief door de winkel te verspreiden, zien klanten direct praktische en stijlvolle gebruiksmogelijkheden.

 

Presentatie tip 3. Ondersteun met POS materiaal

Display ondersteuning met POS-materiaal verhoogt de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van producten. Bijvoorbeeld, plafondhangers en wandbekleding die een gezellige borrel promoten bij een display met borrelnootjes en serveerplanken. Dit stimuleert klanten om combinaties te ontdekken en aankopen te doen, wat uiteindelijk de verkoop verhoogt.

 

 

Presentatie tip 4. Benut koppelverkoop

Koppelverkoop kan de omzet stimuleren door klanten relevante producten aan te bieden die hun specifieke behoeften vervullen. Zo komen in de Hanos veel bezoekers die veel met hun handen werken. Om schrale handen te verzorgen, zijn producten als ambachtscrème geschikt om als koppelverkoop in te zetten.

Een tweede voorbeeld: horeca ondernemers hebben last van fruitvliegjes. Daarom is het display van Super Ninja een goede optie om neer te zetten in de horecagroothandel.

 

Presentatie tip 5. Kijk verder dan presentatie in displays 

In sommige gevallen heeft de horecagroothandel of supermarkt liever dat de artikelen op een andere wijze worden gepresenteerd. Ook hierin kunnen wij adviseren om diverse kansen te benutten. Neem bijvoorbeeld dit belevings gedeelte van een horecagroothandel. Door de serveerplank op te hangen springt het impulsartikel in het oog van de bezoeker.

Display presentatie tips voor tuincentra
Lees meer
Display presentatie tips voor bouwmarkten
Lees meer
5 display tips voor horeca en supermarkten - Vlot BV
Lees meer